Perinnepihan viljelylaatikoiden käyttöönotto

Perinnepihan viljelylaatikot ovat viimeinkinlöytäneet omat paikkansa alueen perimmäisestä reunasta vihervajan lähettyviltä. Laatikoihin on kylvetty Perinnepihalla vierailleen ryhmän avustuksella lehtikaaleja kolmea eri lajiketta: vihreää `Dwarf Green Curlet:tia´, violetin sävyistä `Nero di Toscana:a´ laatikon keskelle ja perimmäiseen reunaan vihreää `Red Russian:ia. Kylvön jälkeen laatikko peitettiin harsoliinalla.

viljelylaatikko

 

Saimme viimeinkin odottamamme entisajan lääkasveina käytetyt lääke ja maustekasvit. Avasimme innolla saamamme paketit, olo oli kuin jouluna. Paketeista löytyi; Kalmojuurta (Acorus calamus),kolmea eri minttua, Karjalanminttua, Jalominttua ja Kähäräminttua. Mäkimeiramia (Oreganum vulgare), Iissoppia (Hyssopus officinalis) simeninä, Palsamipäivänkakkaraa (Tanacetum balsamita), Rohtopähkämöä (Betonica officinalis), Kangasajuruohoa (Thymus serpyllum) sekä Mukulakirveliä (Chaerophyllum bulbosum) pieninä taimina ja siemeninä. Taimet tulivat paljasjuurisina, hyvin pakattuina ja kaikki oli merkitty hyvin lapuilla.

 

Lääkekasveja

 

Istutimme taimet omaan viljelylaatikkoonsa ja joimme niitä muutamaan muuhunkin paikkaan. Iisoppia kylvämme suorakylvönä, mutta esikasvatamme sitä myöskin kasvihuoneella. Mukulakirveliä istutimme ruukkuihin esikasvatukseen sekä kylvimme suorakylvönä. Mintuille laitoimme juurimatot, niiden voimakkaan kasvun takia. Istutimme kasvit omiin alueihinsa joihin ne olimme suunnitelleet. Jaoimme viljelylaatikon kahteen riviin ja kumpaankin riviin tuli kuusi aluetta. Näin jokaisella kasvilla olisi oma tilansa kasvaa.

Istutimme kolmanteen laatikkoon nuorisoryhmän kanssa härkäpapua (Vicia faba) sekä tattaria (Fagopyrym esculentum). Nuoret saivat itse kylvää simenet,  sekä kastella omat kylvöksensä.

Perinnepihaa on moni jo käynyt katselemassa ja kysellytkin vähän, että mitä me teemme jne. On ollut oikein mukava huomata, että ihmiset ovat kiinnostuneet perinnepihasta.

 

Share
Kategoria(t): Projektissa tapahtuu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.