Perinnepihan kasvikuulutus 2013

Perinnepihahanke jatkaa kasvien keräämistä Pirkanmaalla myös vuonna 2013. Noudamme kasveja koko Pirkanmaan alueelta ja  tänä vuonna toivomme yhteydenottoja erityisesti Pirkanmaan länsi- ja lounaisosista.

Perinnepihan kasvikokoelmaan otetaan vastaan kaikkia yli 60 vuoden ajan Pirkanmaalla kasvaneita koriste- ja hyötykasveja.

Erityisesti haemme kevätkukkijoita ja kivikkokasveja: haluaisimme löytää mm. idänsinililjaa, erilaisia narsisseja, mukulaleinikkiä, pystykiurunkannusta, karpaattienkelloa ja hopeahärkkiä. Perennoista etsimme mm. pioneja, idänunikkoa, huopakaunokkia, kevätesikkoa, kevätpikkusydäntä, kotkansiipeä, punakärsämöä, särkynyttä sydäntä ja syysleimuja. Kokoelma kaipaa lisää myös hyöty- ja maustekasveja sekä lääkekasveja – esimerkiksi kumina, piparjuuri, ruohosipuli, ukko- ja akkamansikka, saksankirveli ja nurmilaukka olisivat erityisen tervetulleita. Haemme myös puuvartisia kasveja, esimerkiksi keltavadelmaa ja kääpiömantelia.

Jos puutarhassasi kasvaa jokin yllä mainituista kasveista tai mikä tahansa muu vanha koriste- tai hyötykasvikanta, kerro siitä meille! Löydät yhteystietomme ja yhteydenottolomakkeen Vinkkaa kasvi -sivulta.

Perinnepihan kasvikuulutus 2013

 

 

 

Share
Kategoria(t): Projektissa tapahtuu Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.