Vuosi 2011: Perinnepihan suunnittelu alkaa

Perinnepihan suunnittelu

Perinnepihan suunnittelu aloitettiin syksyllä 2011. Perinnepiha tullaan sijoittamaan keskelle Ahlmanin oppilaitosaluetta, 1800-luvun lopulla rakennetun Toimela-rakennuksen ympärille. Suunnittelun tavoitteena on luoda ympäristö, joka palvelee erilaisia käyttäjäryhmiä ja myös kasvien esittelyyn ja säilyttämiseen liittyviä tavoitteita. Ensimmäisen toimintavuoden aikana tehtiin myös esiselvitys pirkanmaalaisesta puutarhakulttuurista. Lyhyellä ajanjaksolla tehdystä selvityksestä saatiin yleiskuva aiheesta, mutta samalla todettiin myös perusteellisemman selvityksen tarve.

Hankkeesta tiedottaminen

Eräs hankkeen keskeisiä tehtäviä on tiedottaa suurelle yleisölle perinnekasvien merkityksestä ja niiden säilyttämisen tärkeydestä. Samalla tavoitteena on löytää sopivia kasvikantoja perinnepihaan. Hankeen alussa todettiin, että erilaiset yleisötapahtumat sopivat hyvin tiedottamiseen ja kasviharrastajien yhteystietojen keräämiseen. Hanketta esiteltiin vuoden aikana Pirkanmaalla useissa tapahtumissa, joita olivat Ahlmanin kevätpuutarhapäivä, Läheltä Hyvää -lähiruokatapahtumat, Green Care -seminaari ja Tulevaisuuskylä -tapahtuma.

Share
Kategoria(t): Projektissa tapahtuu Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.